ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Υδροχοάκι και παιδί Ποσειδώνιο, γεννημένο στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της…. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε ένα τάνκερ στη βόρεια θάλασσα παρέα με τον μπαμπά της και άλλους υπέροχους ναυτικούς..

Στα 9 της χρόνια, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου ανακάλυψε το shopping, την πολυπολιτισμικότητα, την σύγχρονη τέχνη και το bullying.

Αρχικά, σπούδασε ναυτιλιακά στο Λίβερπουλ. Η σύγχρονη τέχνη όμως δεν σταμάτησε ποτέ να την διεκδικεί. Έτσι, σπούδασε μια δεύτερη φορά, Ιστορία Τέχνης και ολοκληρώνοντας,  επέστρεψε στην Ελλάδα ως ερωτική μετανάστρια. To 2001 ανοίγει την αίθουσα τέχνης STATEMENT στη Εξάρχεια της Αθήνας, την οποία και κράτησε για λίγα χρόνια.

Το 2003 ιδρύει το πρώτο της εργαστήριο χειροτεχνίας με την φίρμα Handmade by Ioanna Karayianni και εως το 2019 πραγματοποιεί το ωραιότερο καλλιτεχνικό ταξίδι της ζωής της (so far).

Χειροποίητα βαπτιστικά, μπομπονιέρες και προσκλητήρια γάμου μαζί με γούρια και λαμπάδες. Αρχικά, τα εποχιακά γέμιζαν τους πάγκους του εργαστηρίου τον χειμώνα που δεν γίνονταν βαπτίσεις. Αργότερα, κατέληξαν να είναι τα κυρίως προϊόντα.

Συνεργασίες έγιναν πολλές και κράτησαν χρόνια. Τις πιο πολλές φορές συνυπέγραφε τα χειροτεχνήματα μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρίες: Handmade for Lapin House… Handmade fot Frattina…. Handmade for Bambineria…. Handmade for Ηρα…. Handmade for Pettit Bateau…. Handmade for Famous Friends … Επίσης έγιναν συνεργασίες με το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής, τα Allouette, το Τype Center και πάρα πολλά υπέροχα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το 2020 αποφασίζει να ξανασπουδάσει. Η Αστρολογία είναι η εκλεκτή του Ποσειδώνα αυτή τη φορά. Παράλληλα, για να μην βαριέται στον εγκλεισμό του Covid, το 2021 ανεβάζει το www.athenianyogi.gr , blog που εξιστορεί τις εμπειρίες της από εναλλακτικές θεραπείες και εκπαιδεύσεις σε συστήματα αυτογνωσίας. Μέσα από το blog αυτό γεννήθηκε το www.crystalyogi.gr ένα κατάστημα με κρυστάλλους, όπως δεν έχει ξαναγίνει…

Η Ιωάννα ακολουθεί την Amma (Amma Mata Amritanandamayi Devi) απο την μαγική στιγμή που την πρωτοσυνάντησε και γέμισε την καρδιά της… Είναι solo traveller και όταν μπορεί γεμίζει το σακίδιο της και εξαφανιζεται (κυρίως) στην Ασία… Παντρεμένη με έναν κούκλο άνδρα (από τον προηγούμενο αιώνα) και μαμά του μικρού Νικόλα, από το 2003. 

Πρεσβεύει τη χαρά, όπου σταθεί και όπου βρεθεί και κλείνει το μάτι σε όλους όσους αγαπούν τη ζωή και τη δημιουργία!

Similar Posts